100% Plantaardig, biologisch & duurzaam

100% Plantaardig, biologisch & duurzaam

Wij zijn een puur plantaardig, en biologisch (waar mogelijk) restaurant dat zich inzet voor een duurzame en gezonde levensstijl. Al onze gerechten worden bereid met lokale, seizoensgebonden en bij voorkeur biologische ingrediënten! 

Onze  ambitie is echter om heerlijke plantaardige maaltijden te serveren, zonder concessies aan de smaak. Een waar feest voor lichaam en geest! Met inspiratie uit veel wereldkeukens, en een ‘aire Parisienne’.

Gare du Nord is gevestigd in…

ZoHo =Het Rotterdamse maakkwartier!
Voor en door pioniers in design, tech, media, kunst, cultuur, food, architectuur & urban planning. Explore the New in ZOHO in Rotterdam-Noord

ZoHo is een nieuw stukje stad waar creatieve mensen met verschillende levensbezigheden, samen de zorg dragen voor de ontwikkeling van dit gebied.  Voor de urbanplanners zijn we de pioneers van een organische gebiedsontwikkeling, voor de architecten zijn we een voorbeeld van duurzame transitie, voor de sociale sector zijn we een geslaagde bewonersinitatief met veel lef. Hoe u ons ook noemt, we werken met hart en ziel om ZoHo, onze werk- en leefomgeving duurzaam en aantrekkelijk te maken met ons restaurant en onze projecten.

Zo geven we ook een aparte invulling aan ZoHo
ZOnder dierenleed, HOffelijk genieten…

 

Plantaardig
We koken puur plantaardig vooral omdat we het kalf bij de koe willen laten na de geboorte in plaats van op ons bord, de kippen in het bos en de schapen in de kinderboerderij.
 
 

Biologisch
Eigenlijk heel logisch…Dat zou het moeten zijn…Wij  proberen bij voorkeur biologische ingrediënten te gebruiken, omdat we geloven dat eten puur moet zijn,  zowel voor de mens als de natuur

Duurzaam
Duurzaam Biologisch voedsel = minder gifstoffen in onze grond, water, lichaam en lucht. Plantaardig voedsel = veel minder CO2, 1/12 van het land nodig voor voedselproductie, en een gezond lichaam. Daarnaast beperken we voedselverspilling door onze creatieve en wisselende kaart.
Het restaurant is gesitueerd in een oude oostduitse treinwagon uit 1982, het terras en de zitjes zijn gemaakt van sloophout.